יום שישי, 12 ביוני 2020

קפה וקפאין קובי עזרא

קפה-אין או אאוט קובי עזרא. קפה הוא אחד המשקאות הפופולאריים והמתכלים בעולם, בשל השפעותיו המגרה על מערכת העצבים המרכזית, כמו גם טעמו וניחוחו.

קפה הוא למעשה תערובת מורכבת של יותר מ- 800 תרכובות נדיפות ואילו חומצות קפאין וכלורוגן הן התרכובות הנפוצות ביותר.

בשנים האחרונות קפה עבר בהדרגה למצב פחות שלילי על הבריאות בגלל הרוקחות הידועות המחקריות שלו.
נראה כי קפאין שבכוס הקפה, מפעיל את מרבית השפעותיו באמצעות אנטגוניזם של קולטני האדנוזין.

גישות חדשות במחקרים אפידמיולוגיים ובמחקרים ניסויים מראים שצריכת קפה עשויה לסייע במניעת מספר מחלות כרוניות, לרבות סוכרת מסוג 2 ומחלות כבד.


מרבית מחקרים הפוטנציאליים לא מצאו שצריכת קפה קשורה לסיכון מוגבר באופן משמעותי למחלות לב וכלי דם. ישנן עדויות לכך שלקפה נטול קפאין עשוי, מבחינה מסוימת, יתרונות דומים לקפה רגיל, מה שמצביע על כך שמלבד הקפאין רכיבים אחרים תורמים להשפעות המגן על הבריאות.


למבוגרים הצורכים כמויות מתונות של קפה (3 - 4 כוסות ליום המספקות 300 - 400 מ"ג ליום של קפאין), אין מעט הוכחות לסיכונים בריאותיים ומספר הוכחות ליתרונות הבריאותיים.




אין תגובות:

פרסום תגובה