חלבון מי גבינה חסרונות, קובי עזרא
חלבון מי גבינה חסרונות!? אבקת חלבון מי גבינה היא תוסף תזונה פופולרי, אך עשויות להיות לה כמה חסרונות בריאותיים.
מינונים גבוהים של חלבון מי גבינה עלולים לגרום לתופעות לוואי כמו יציאות מוגברות, אקנה, בחילות, תיאבון מופחת ועייפות[3].
חלק מהאנשים עלולים גם לחוות כאבי בטן, התכווצויות ונפיחות בעת צריכת מינונים גבוהים של חלבון מי גבינה[2][3].
בנוסף, חלבון מי גבינה עשוי להכיל תוספת סוכרים, חומרי טעם וריח מלאכותיים ומזהמים אחרים, כולל מתכות כבדות וחומרי הדברה, המהווים סיכונים בריאותיים פוטנציאליים[1].
יתר על כן, חלבון מי גבינה מופק מחלב ועלול לגרום למצוקת עיכול אצל אנשים עם אי סבילות ללקטוז או אלרגיות לחלב[2].
חשוב להתייעץ עם איש הבריאות שלך לפני הוספת חלבון מי גבינה או כל תוסף אחר לתזונה שלך, במיוחד במינונים גבוהים[3].
מקורות:
[1] health.harvard.edu/staying-healthy/the-hidden-dangers-of-protein-powders
[2] medicalnewstoday.com/articles/263371
[3] webmd.com/vitamins/ai/ingredientmono-833/whey-protein
[4] amymyersmd.com/article/cons-of-whey-protein
[5] healthline.com/nutrition/whey-protein-side-effects
תגובות
הוסף רשומת תגובה