יום חמישי, 22 בספטמבר 2016

חומצות אמינו למניעת פירוק השרירים והגברת האנבוליזם

ראיון עם ד"ר קובי עזרא על חומצות אמינו למניעת פירוק השרירים והגברת בנייתם http://diet2all.net/.

גופנו בעל יכולת טבעית לפרק רקמת שריר ולהשתמש בהן לאנרגיה. תהליך זה נקרא קטבוליזם, הוא מתרחש כאשר מקור הגליקוגן אזל במשך אימון אינטנסיבי. תהליך זה יכול להביא לפציעות שריר, צמצום מסת השריר ואפילו פגיעה קשה יותר.



האויב הקטבולי לספורטאים בכלל ומפתחי הגוף בפרט, הינו תהליך ידוע הנקרא תהליך הגלוקונאוגנזיס. בתהליך זה נוצרת גלוקוזה (חד סוכר) ממקורות בלתי-פחמימתיים, והבעיה כאן היא פירוק השרירים (חלבונים).






ניתן למנוע זאת ע"י אספקת פחמימות ו/או חומצות אמינו מסועפות שרשרת, היות והגלוקוזה יכולה להתמחזר בדרכים שונות. לדוגמא: מתן BCAA ובעיקר חומצת האמינו לאוצין, יכול בחלקו לשנות צורה לחומצת האמינו אלנין.

האלנין מצידה יכולה לשנות צורה לגלוקוזה (סוכר המשמש ליצירת אנרגיה) ע"י הכבד.



במחקרים שנערכו נמצה, שהשימוש ב- BCAA במשך ולאחר תרגול גופני צמצם באופן משמעותי את פירוק השרירים.

בנוסף, BCAA וארגינין (גם טריפטופאן ואורניטין) יכולות לעזור בשחרור הורמון הגדילה, שפעילותו בין היתר נוגדת פירוק שריר.

גלוטמין לפני או בין הארוחות עוזרת למנוע קטבוליזם, ע"י סיוע לשמור על מאזן חנקן חיובי בדם, ובכך מונע "רעב" מיותר לשרירים.



יש לציין גם שלסוג האימון ישנה השפעה על פירוק השרירים, למשל אימון אירובי בהשוואה לאימון משקולות עשוי לדכא את ייצור הטסטוסטרון ולהגביר את יצור הקורטוזול ופעילותם אנטגוניסטית האחד בונה שרירים ואנרגיה והשני לעילותו הפוכה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה